Øverst på to do-listen: Grøntsagsfladbrød

Romkugler med et strejf af 2014

Romkuglerne kan også formes til træstammer, overtrækkes med marcipan, og til sidst dyppes med mørk chokolade i enderne.

Close-up

Som overskriften antyder er det nu blevet tid til en rigtig klassiker: Romkuglen. Jeg er nord for Limfjorden, så i min optik er der ingen tvivl – det hedder en ROMKUGLE. Ikke en rombolle, ikke en trøffelkugle, ej heller en Sputnik (!). Debatten er lige så lang, som listen af navne til dette yderst velsmagende stykke “kage”. Har du lyst at se alle navnene for en romkugle, kan du her se, hvad andre mener: http://go.tv2.dk/articlemad/id-47651650:tr%C3%B8ffel-sputnik-eller-romkugle.html.

Nok om det. Jeg startede ud med at ville lave en form for dadelkugle, men ingredienserne og skabertrangen greb over, så i stedet endte jeg med noget nær den bedste opskrift på en romkugle anno 2014:

Cirka 25 “små” stk.

120 g kokosmel

50 g grovvalsede havregryn

100 gram mandler

150 gram dadler uden sten

1 lille håndfuld rosiner

1 lille banan

1 dl kold kaffe

40 g kakao

1 ½ tsk. kanel

3-4 tsk. mandelessens

(romessens er også ideelt, men da jeg brugte mandler, var det oplagt med mandelessens. Brug evt. hasselnødder, hvis du vælger at benytte romessens)

Blend alle ingredienserne med en stavblender eller andet high-tech køkkenudstyr, så indtil du får en ensartet masse. Jeg synes dog ikke, at det gør noget, hvis man kan se/smage stykker af nødder i romkuglen. I bagerens klassiske støder man også ind i “overraskelser” 😉

Drys kokosmel over, og stil på køl. Romkuglerne kan opbevares i fryseren, så de er nemme at tage op, når uventede gæster byder sig.

God fornøjelse!

– Laura

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Øverst på to do-listen: Grøntsagsfladbrød