Gulerodskage til musklerne
GULERODSKAGE – til musklerne?! Denne gulerodskage er en proteinrig version, som smager godt uden at give dig samme energiindhold, som en almindelig gulerodskage. Jeg er fan. En sammenligning er selvfølgelig ikke helt på sin plads, for det ville da være mærkeligt, hvis den smagte lige så sødt, som dens oprinder. Dog får du med denne “kage” en fin mængde sunde(re) sager. Så kan du nyde denne lækkerbisken på en almindelig hverdagsaften, og samtidig nyde et godt glas vin i weekenden, og eventuelt et stykke hindbærtiramisu (Se kategori for opskrift).
Opskrift
1 kage
40 g. vaniljeproteinpulver
40 g. blendede havregryn
20 g. kokosmel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 ½-2 spsk. Sukrin
2 æg
150 g. mælk
50 g. skyr
150 g. revet gulerod
1½-2 dl. vand
Bland alle ingredienserne, og tilsæt vand efter konsistensen. Spray en springform med margarine/beklæd med bagepapir, og bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft i 20-25 minutter.
Topping
Ovenpå kagen kan du pynte med en ostecreme. Den består egentlig bare af flødeost, vaniljepulver og flormelis efter behov. Du kan også lave en sundere topping af skyr, vaniljepulver og Sukrin.
Der findes mange forskellige variationer af en gulerodskage, og jeg tror at denne er en af de få, du ikke har forsøgt dig med. Selvom det er en “sund” kage, overrasker den positivt, og prøv det. Du kan altid smide kagen ud, og derefter lave den klassiske variant. Det vigtigste er, at du udfordrer dig selv i køkkenet, og går ind med et åbent sind, når du prøver nye opskrifter.
God fornøjelse!
– Laura
Ingen kommentarer endnu