Laks, kylling og æg - med et twist

Rug/choko- stykker

Rug/choko-stykker

 

Ja, der skal ikke megen fantasi til for at finde ud af, hvilken inspirationskilde der danner grund for disse vidundere. De famøse chokorug fra Lagkagehuset minsandten.

Historien om Lagkagehuset er lang, hvorfor det vigtigste jeg vil pointere er: PRØV DET! Bageriet står bag det lækreste brød og de sødeste kager. Det bedste ved det hele er, at der ligger et godt håndværk og en masse lækre råvarer til grund for det hele. Chokorug er en meget solgt vare og ikke mindst en opskrift, som mange madbloggere har forsøgt at genskabe i egen version. Det er svært. Nærmest umuligt. Derfor kan disse rug/choko-stykker heller ikke erstatte chokorug, men de kan noget andet. Hvor chokorug består af mest chokolade og mindst rugbrød, er disse rug/choko-stykker snarere rugbrød med chokoladegoder. Derfor kan de også uden tøven bruges i madpakken, som en god eftermiddagstreat for at holde dit blodsukker stabilt.

Det vigtigste ved disse yndlinge er, at du benytter dig af en rigtig god mørk chokolade, da den indeholder gode stoffer og har en fyldig smag, som tilfredsstiller din sukkertrang. Men ikke desto mindre, er det største plus ved rug/choko-stykkerne, at de smager uimodståeligt godt.

 

Opskrift

Ca. 15 små boller

2 dl knækkede rugkerner

2 ½ dl vand

2 dl havregryn

2 dl rugmel

1 dl hvedemel (brug evt. proteinhvedemel)

2 tsk. bagepulver

1 tsk. fint salt

1 dl solsikkekerner (prøv evt. hasselnødder eller græskarkerner)

2 dl yoghurt naturel

100-150 gram hk mørk chokolade (min. 70 %)

Stil ovnen på 200 grader varmluft.

1) Lav en grød af rugkerner og vand, og giv det omkring 2-3 minutter i mikroovnen.

2) Bland alle tørre ingredienser pånær chokoladen.

3) Bland ruggrøden deri, og bland det godt.

4) Tilsæt yoghurt og vend til sidst den hakkede chokolade i dejen.

5) Form til den størrelse du ønsker, og bag stykkerne i cirka 30 minutter.

Idéen med at bruge en grød af rugkerner i dejen kan også tages med, når du fx laver rugbrød eller kerneboller. Det gør bollerne svampede, og forhindrer dem i at blive tørre efter kort tid.

God fornøjelse!

Har du smagt chokorug fra Lagkagehuset eller erfaret dig med en opskrift på disse skønheder? 🙂

– Laura

Close-up efter de er kommet ud af ovnen. Sikke en duft der kom!

 

Opskriften er bl.a. baseret på en lignende fra www.samvirke.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laks, kylling og æg - med et twist