Alting starter et sted

Øverst på to do-listen: Grøntsagsfladbrød

Det færdige resultat

 

Nødder: Grunden til, at mange opskrifter bliver LCHF.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har i lang tid (som i flere måneder) set mig lun på denne opskrift på grøntsagsfladbrød fra Jane Faerbers bog Mæt og glad med LCHF. Idag skulle det endelig være. Disse brød kaldes LCHF-brød, men jeg ville ikke se nogen hindringer for, at disse lækre (og sunde pånær osten) brød, bliver en del af et hvert andet måltid. Personligt synes jeg idéen med,   at eksperimentere med andre former for “brød” end den vanlige, er sjov, og derfor prøver jeg også tit forskellige kombinationer for at skabe det gode “brød”. Opskriften er som følger:

ca. 9 mellemstore fladbrød

½ blomkålshoved

2 gulerødder

2 æg

½ dl solsikkekerner

1 dl mandler

60 g god revet parmesan

(anden ost ville også virke, vil jeg mene)

1 tsk timian

½ tsk cayennepeber

1 god tsk salt

1½ spsk fiberhusk

(loppefrøskaller eller blendede havregryn, tror jeg er alternativer)

Parmigiano-Regiano: Parmesan når den bedst. Her kommer kvaliteten virkelig til syne.

Parmigiano-Regiano: Parmesan når den bedst. Her kommer kvaliteten virkelig til syne.

Blend nødder og kerner fint. Riv gulerødder og blomkål fint på et rivejern, eller brug en foodprocessor til at finhakke det. Bland alle ingredienser sammen. Brug evt. klør fem til at få rørt dejen godt sammen.

Form brødene til små boller, og tryk dem flade. Dog skal de stadig have nogenlunde tykkelse (ca. 1 cm). Fladbrødene skal have knap 25 minutter ved 200 grader varmluft.

Tag brødene ud, og lad dem køle af på en rist eller lignende, så de ikke bliver helt bløde.

God fornøjelse 😉

– Laura

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alting starter et sted