Sesamlaks m. langtidsbagte tomater og pastasalat

Hj. müsli – den klassiske

Når dagen startes med en hjemmelavet müsli, så kan det altså ikke blive bedre. Der er mange måder at variere sin müsli på. Du kan vælge alle slags kerner, frø og tørrede bær. Du kan lave en “luksus” version med honning, du kan lave en chokomüsli og en anden mulighed er at lave en helt klassisk müsli, som du uden videre kan spise i hverdagen ovenpå din skyr, kvark, fromage frais, eller på dine havregryn. Den kan også bruges som “crumble” ovenpå din havregrød eller en god æblekage. I kan vel godt se, hvor det her bærer hen. I bund og grund er det svært at nedskrive alt det du kan bruge den klassiske müsli til, og hvor meget du kan variere den til lige nøjagtig dén version, som du elsker allermest.

Her kommer den opskrift, som kan betegnes som den klassiske:

Opskrift

Mandler

Solsikkekerner

Græskarkerner

Tørrede tranebær

Hørfrø

Sesamfrø

Kokosmel

Grovvalsede havregryn

All-bran/Fitness flager

Start med at riste mandlerne på en varm pande. Skær evt. mandlerne i mindre stykker, hvis du ønsker en “finere” udgave.

Step 1

Step 1

Derefter tilsættes de grovvalsede havregryn (ønsker du en sødere version, tilsætter du flydende akaciehonning lige inden havregrynene kommes på panden). Efter havregrynene og mandlerne har ristet lidt, tilsætter du græskarkerner og solsikkekerner.

Step 3

Step 3

Nu er det tid til at komme de tørrede tranebær på. Lav et lille hul i midten af blandingen, så de tørrede tranebær kan afgive lidt sukkerstof, som kan gøre hele blandingen sødere.

 

Step 5

Step 5

 

De tørrede tranebær har nu sødet blandingen, så nu tilsættes de sidste kerner, som ikke skal have så lang tid på panden. Det være sig hørfrø, sesamfrø, kokosmel og all-bran. Din müsli skal kun ristet et par minutter mere, hvorefter du ligger den ud på et stykke bagepapir, og lader den afkøle. (Så bliver den mere sprød)

 

Først når müslien er helt afkølet, hældes den i en lufttæt beholder eller på krukke, og så har du en lækker hjemmelavet müsli til næste morgen. Nyd den!

 

Er der stemning for, at der kommer opskrifter på flere müsli udgaver? Æblemüsli, havreknas, chokomüsli, mm.

 

God fornøjelse!

– Laura

 

2

  • Sandra

    Ja tak – flere opskrifter på lækker müsli 🙂 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Blogspot

      Det skal ske snarest Sandra 🙂 Tak for forslag!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sesamlaks m. langtidsbagte tomater og pastasalat