Rug/choko- stykker

Det perfekte LCHF valnøddebrød

10302278_10204000065785764_6164266075770387204_n

 

Som overskriften antyder er dette, i hvert fald i mit køkken, det bedste valnøddebrød der er blevet lavet. Ydermere er det det bedste LCHF brød, der er blevet fremtryllet. Så kort sagt: Det her skal prøves 😉

Opskriften stammer egentlig fra madbanditten.dk, og er en af Jane Faerbers mange fantastiske opskrifter. Der er dog justeret en smule, efter hvad jeg personligt lige kunne støve frem i køkkenskabene, og efter hvad jeg tror vil give brødet det sidste spark. Brødet har en base på hørfrø, som er malet til mel, og det fungerer super godt. Hørfrømel vil jeg helt sikkert forsøge mig med i andre LCHF-brød, så hold godt øje herinde. Hørfrø er et ret alsidigt frø. Sæt en portion i blød natten, og du har dig en god base til brød eller grød. Samtidig indeholder hørfrø gode fedtstoffer, som din krop vil nyde godt af.

Linfrø

Linfrø

 

I opskriften er der rosmarin, hvilket er endnu en ingrediens, der tilføjer brødet kant og smag. Rosmarin er et krydderi, som passer lige så godt til et foccaciabrød, som ovenpå dine ovnkartofler. Igen et alsidigt krydderi, som du med fordel kan prøve at benytte dig mere af i dit køkken. Også i kødsovsen giver rosmarin det der sidste spark, som bare gør forskellen. Kan du få fat i frisk rosmarin, ville det jo være helt fantastisk, men her er der brugt den “klassiske” fra Santa Maria.

Hvad er dit yndlingskrydderi?

Santa Maria Rosmarin

Santa Maria Rosmarin

 

Men nu til valnøddebrødet, der som sagt er LCHF. Selvom du ikke spiser efter LCHF, er dette brød en rigtig god “brødvariant”, som kan bruges til aftensmaden, som bruchettabrød med olie på, eller til morgenmad/frokost. Der er mange hørfrø i, hvilket gør brødet fedtholdigt, og derfor er det selvfølgelig, ligesom med alle andre brød, ikke optimalt at spise store mængder af det. Men lækkert er det uden tvivl, og egentlig også det LCHF brød, som i min optik minder mest om almindeligt brød – og så er det her jo lavet af få ingredienser, som de fleste har i køkkenet = plus! 🙂

 

Opskrift

1 brød

4 dl hørfrø (malet til mel)

2 spsk. fiberhusk

(jeg tror godt du vil kunne bruge havregryn, malet til mel)

170 g valnødder, groft hakkede
2 tsk. salt
2 tsk. bagepulver
1 spsk. rosmarin
6 æg
250 g skyr/kvark/creme fraiche

Mal havregryn og hørfrø til mel. Bland de andre tørre ingredienser, og hak valnødderne groft. Sørg for, at bagepulveret ikke klumper.

De tørre ingredienser

De tørre ingredienser

Pisk skyr og æg, og bland det sammen med de andre ingredienser. Rør det godt rundt.

Dejen bliver ret grødet, men det er helt fint.

Dejen bliver ret grødet, men det er helt fint.

 

Fordel dejen i en rugbrødsform, så det dækker godt halvdelen. Bagepulveret skal nok få brødet til at hæve sig godt op. Hvis du vælger at lave dit brød meget højt, skal det have lidt længere tid i ovnen, selvfølgelig.

Brødet skal have 170 grader varmluft i 52 minutter. Derefter har du dig det lækreste LCHF brød, som egentlig vil passe super godt til en gang tandsmør, eller måske en hjemmelavet chokoladesmør, som vil komme på bloggen indenfor den nærmeste tid 😉

 

10252093_10204000065665761_7204458024787400175_n

 

10308164_10204000065585759_4310896532167625140_n

 

Har du prøvet dig med en god brødversion indenfor LCHF?

God fornøjelse!

– Laura

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rug/choko- stykker