Hindbærtiramisu & Moderne Mamma

Tilbehør til de lune grillaftener & grilltips

Friske asparges med olie og salt. Simplicity at it’s best!

 

At grille er et kapitel for sig. I Danmark forbinder vi bl.a. dét at grille med sommer, hygge og mad der smager. Hvad end du har en Weber eller ej, en kuglegrill eller en gasgrill, eller sågar en engangsgrill, er der råd for, hvordan du kan grille. 2 af de mest kendte er den direkte metode, og den indirekte metode. Med hjælp fra diverse sider, har jeg fundet frem til disse gode råd, som kan hjælpe dine grillmetoder væsentligt:

 

Direkte metode:

Kullene fordeles jævnt i grillen, og låget løftes kun, når du skal vende maden. Hvis du skal stege mad, som skal have mindre en 25 minutter, er det denne metode, du med fordel kan bruge.

Indirekte metode:

Briketterne skal ligges i siderne af grillen ovenpå kulristen. Grillristen skal ligge ovenpå briketterne, og maden ligges på efter et par minutter. Du skal kun kigge til din mad, når du skal vende det for at holde på varmen. Skal du grille maden i mere end 25 minutter, er det denne metode, du kan bruge.

Grill

 

Du kan læse meget mere om disse, og andre, grillmetoder på hjemmesiden: http://www.100pctdansk.dk/Nyheder/Kend-dine-grillmetoder.aspx

Skal du grille tilbehør, vil den direkte metode være mest anvendelig, så det er denne, jeg vil anbefale du bruger til følgende tilbehørsidéer. Som sagt kalder de lune sommeraftener på grillmad, men hvor kødet for det meste er nemt at bestemme, kan tilbehøret dertil ofte ende i det samme hver gang. Der er dog SÅ mange forskellige slags tilbehør du kan lave uden, at det tager en evighed. Alle slags tilbehør kan laves på grillen, så du kan nyde din families selskab udenfor, mens maden laves. Det er simpelt, enkelt og umiddelbart 🙂

 

Idéer til tilbehør

  • Grønne asparges penslet med en god olivenolie
  • Friske hele champignon
  • Jordskokker skåret i “pommes frites”
  • Halv tomat med en skive bøfmozarella ovenpå penslet med olie og drysset med citronsaft og tørret basilikum
  • Parmesanpita (Skær pitaen i to, og fyld med parmesanost)
  • Helt løg skåret i to og penslet med god olivenolie
  • Broccoli skåret i 4 og penslet med god olivenolie
  • Grøntsagsfladbrød (Se opskrift under kategori: LCHF)
  • Squashskiver med fyld af urtesmøreost eller bøfmozarella
  • Grillet halloumi (Halloumi er en fast ost, som minder om feta i smagen)
  • Kartoffelrösti med løg

 

Der er mange muligheder. Prøv dig frem og udforsk dem alle. Der er nok aftener over sommeren at tage af. Har du lyst til flere grillegnede opskrifter, eller vil du have flere tips til, hvordan du griller? Skriv endelig dine tanker i kommentarfeltet nedenunder.

Der vil i løbet af den næste tid komme flere opskrifter til grillaftener. Det være sig dressinger, kød, brød, desserter. Alt kan grilles – det er bare at kaste sig ud i det.

 

God fornøjelse!

– Laura

 

Indslaget er bl.a. lavet med hjælp fra: http://www.grillguiden.dk/tipstricks.php & http://www.100pctdansk.dk/Nyheder/Kend-dine-grillmetoder.aspx

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hindbærtiramisu & Moderne Mamma