Lever du på en SU? Ingen undskyldning!

Hindbærtiramisu & Moderne Mamma

Moderne Mamma. Italiensk - klassisk - dekadence.

Moderne Mamma. Italiensk – klassisk – dekadence.

Her kommer nu ikke mindre end den mest velsmagende ikke-originale tiramisu til dato. I bogen Moderne Mamma, som er fyldt med italienske klassikere med smag, karakter og kærlighed, kan man se forskellige italienske mamma’er vise sine bedste opskrifter. Er du til nem, italiensk hverdagsmad, kan denne bog helt klart anbefales!

Ærterisotto, Spaghetti alla mediterranea, dadler med ricotta & meget mere er at finde i denne must-have bog.

 

Opskrifter fra bogen følger senere på bloggen, men er der en bestemt italiensk ret, som er DIN favorit? Skriv endelig hvad netop du aller bedst kan lide ved det italienske køkken i kommentarfeltet nedenfor 🙂

I opskriften er der brugt Mascarpone, hvilket er en alsidig og cremet “smøreost”, som jeg for alvor har fået øjnene op for. Den er meget anvendelig i desserter, og kan uden tvivl bruges som ostecreme på gulerodskagen, mm. Samtidig kan du ved at lave nedenstående mascarponecreme, og ligge det i lag med friske bær og evt. hk. mørk chokolade lave dig den mest simple og lækre dessert til sommeraftenerne. Less is more.

 

Tiramisù ai lamponi

Tiramisù ai lamponi

 

I denne bog findes opskriften på hindbærtiramisu, som tidligere nævnt, og den kan jeg ikke andet end dele med jer:

Opskrift

Ca. 8 personer

300 g optøede hindbær

3 spsk. sukker

½ pakke ladyfingers

(I opskriften står der 1 ½ pakke, men det har efter at være afprøvet vist sig værende for meget – prøv dig frem)

1 dl Amarettolikør

Frisk hindbær til pynt

Evt. citronmelisse til pynt

Blend de optøede hindbær med 3 spsk. sukker og ½ dl Amarettolikør. Dyp ½ pakke ladyfingers i hindbærsaucen, og dryp dem evt. med mere Amarettolikør.

Mascarponecreme

250 g Mascarpone

(Sørg for at købe en af god kvalitet. Jeg benyttede Galbanis, men find den, du aller bedst kan lide)

4 æggeblommer

3 æggehvider

100 g flormelis

Kornene fra 1 vaniljestang

2 dl fløde

Æggeblommerne piskes grundigt med flormelis og vaniljekorn. Mascarponen kommes i, og piskes med. Fløden piskes let i en separat skål. Derefter piskes æggehviderne til de er stive. Flødeskum og æggehvider vendes forsigtigt i mascarponen.

Læg et godt lag creme over et lag af de hindbærfarvede ladyfingers. Læg endnu et lag ladyfingers og creme, indtil det hele er brugt.

Slutteligt sættes din hindbærtiramisu i køleskabet et par timer, inden den pyntes med friske hindbær og lidt citronmelisse, og serveres foran glædesfulde øjne.

Den færdige tiramisu. Lige så indbydende den ser ud, lige så velsmagende og delikat er desserten. Buon appetito!

Den færdige tiramisu. Lige så indbydende den ser ud, lige så velsmagende og delikat er desserten. Buon appetito!

Som sagt er denne dessert et must-try. Jeg glæder mig til at høre, hvordan jeres versioner er 🙂

 

God fornøjelse!

– Laura

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lever du på en SU? Ingen undskyldning!