Lever du på en SU? Ingen undskyldning!
Selvom mange studerende, og andre godtfolk, måske ikke har det helt store madbudget hver måned, så kan det altså sagtens lade sig gøre at lave mad med gode råvarer, som samtidig gør godt for din krop. Hvid spaghetti, tomat på dåse og tørt rugbrød har tit været at finde i studerendes køkkener, fordi det efter sigende skulle være så dyrt det dersens sunde mad. Det er selvfølgelig også mange af nutidens trendy madvarer, som koster mange penge, men der findes altså gode og højt kvalificerede substitutter for disse madvarer. Her kommer et lille udpluk af, hvad du kan erstatte de dyre og trendy madvarer med, hvis budgettet denne måned snarere rækker til X-tra end X-tra store, økologiske bøffer:
Quinoa –> Grønne linser
Grønne linser indeholder knap dobbelt så mange proteiner som quinoa, er billigere og smager mindst lige så godt.
Du opnår en besparelse på 30 %.
- Kvark indeholder samme mængde proteiner som skyr, og mætter dermed lige så godt.
- Du kan bruge kvark til alt, hvad du bruger skyr til: Om morgenen med müsli (opskrift følger), i dressinger, i desserter (også i skyrkagen), ja ALT!
- Du opnår en besparelse på 37 %.
- Laktosefri mælk er også dyrere end alm. mælk, men har man laktoseintolerence, er det glimrende at bytte sin sojamælk ud med laktosefri mælk.
- Du får en mælk med mindre sukker (blodsukkeret takker), mindre fedtindhold, og så minder det da betydeligt mere om alm. mælk, som vi danskere jo efter sigende ELSKER.
Købemüsli –> Hj. müsli
- Du får lov til helt selv at bestemme, hvad der kommer i din müsli for ikke at nævne det faktum, at du undgår både E-numre og en masse tilsat sukker. Win-win.
- Jeg vil senere poste et indlæg om en klassisk müsli, der ikke koster ret meget at lave selv.
Kerner/frø seperatpakket –> Knækbrødsblandinger
Du kan købe knækbrødsblandinger, som indeholder store dele kerner, oftest sesamfrø, hørfrø, græskarkerner og solsikkekerner samt grovvalsede havregryn/bygflager.
Som I kan se er der i mange tilfælde mulighed for at skifte et dyrt produkt med et billigere uden, du skal gå med kompromis med kvaliteten og produktets gode egenskaber.
Har du/I idéer til andre trendy madvarer, som man med fordel kan skifte til et andet? 🙂
– Laura
Ingen kommentarer endnu