Opskrifter to-do

Skyr-kage goes LCHF-islagkage goes…

… ja. Den her opskrift er inspireret af en del andre, hvorfor det egentlig i princippet godt kan betragtes som min egen 😀 (Det bilder jeg i hvert fald mig selv ind).
For lang tid siden smagte jeg en skyr-kage, som er noget ala en cheesecake, bare med skyr. Den var rigtig god, men følte egentlig, at den kunne blive endnu bedre. Har flere steder set opskrifter på nøddebunde til kager, og voila! Skyr-nødde-cheese-kagen blev født.

Egentlig kan denne opskrift varieres på mange måder, men før jeg “afslører” nogle muligheder, kommer her den opskrift, som jeg grundlæggende har brugt:

Opskriften er ca. tilpasset en tærteform

Nøddebund

150 gram mandler/hasselnødder

65 gram dadler uden sten

1 spsk. kokosolie

(kokosolien kan undværes, men det gør bunden mere blød og svær at skære)

Alle ingredienser blendes sammen til en fast masse, og presses til et lag i bunden af en tærteform. OBS! Tærteformen skal smøres. Bunden skal stå i fryseren i cirka 2 timer, til den er hård.

Skyrcreme

250 gram skyr natural

200 ml piskefløde

2 vaniljestænger

Vaniljesukker efter smag

1 tsk. Sukrin

(Sukrinen kan udelades, men det gør cremen mere sød)

Skær vaniljestængerne over, skrap vaniljekornene ud, og lav din egen vaniljesukker ved at tilsætte enten Sukrin eller alm. sukker/flormelis. Bland din hj. vaniljesukker med skyr, og tilsæt evt. mere vaniljesukker, hvis du lyster 😉 Personligt elsker jeg vanilje, så ingen tvivl om, at der skulle en anelse mere til. Pisk fløden let, og bland forsigtigt fløden med skyr/vaniljecremen, så luften ikke “presses” ud af fløden.

Tag din nøddebund op af fryseren, og læg din skyrcreme ovenpå. Sættes i køleskabet en god times tid. Herefter skal du være velkommen til at skovle al den kage i dig, som du vil. Én ting er sikkert: Denne kage er yderst vanedannende!

Variationer:

1) Bland friske bær i din creme, og pynt med hakket 80 % chokolade.

2) Top din kage med et lag hindbærmarmelade og friske hindbær.

3) Bland hvid chokolade i din creme, og pynt med friske blåbær.

4) Tilsæt hakket daim i cremen, og pynt med friske jordbær.

5) Kun fantasien sætter grænser!

God fornøjelse!

– Laura

Skyr (sgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir) er sundhedsbølgens produkt nr.1. Så sundt, at man taber sig af at spise det (ironi kan forekomme).

Skyr (sgiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiir) er sundhedsbølgens produkt nr.1. Så sundt, at man taber sig af at spise det (ironi kan forekomme).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrifter to-do