Det perfekte LCHF valnøddebrød

Luftige og lækre burgerboller med fuldkorn

 

Inspiration kan man aldrig få for meget af. Der er ikke noget bedre end at blive lokket i køkkenet, fordi man har set et billede eller en tekst med en god opskrift. Prøv at se på de mange madbilleder på Instagram eller alle de lækre madblogs, som florerer omkring. Hende, som er opfinderen bag denne opskrift på disse super gode burgerboller, har bloggen www.newyorkerbyheart.com og derinde kan I finde rigtig lækre opskrifter på især amerikansk mad.

Egentlig er burgere et ret alsidigt fænomen. De kan spises til frokost, til aften, eller på vej hjem fra en tur i byen. Du kan fylde lige nøjagtig, det du vil deri, hvad enten du er mest til mexicansk, dansk, italiensk, amerikansk, og mange flere køkkener! For tiden er det populært med pulled pork, og det kan også bruges i disse burgere. Servér med coleslaw og grillede majs, så har du en perfekt menu til en god grillaften, apropos grillmad.

Her får du opskriften på burgerbollerne. Resultatet bliver helt i top, hvis du har en røremaskine, som kan ælte dejen god og luftig. Ellers er det igang med klør fem – det er oveni købet god motion 😉

 

Opskrift

10-12 boller

50 g gær
3 dl håndvarmt vand
1 æg
½ dl olivenolie
1 tsk.  groft salt
2 tsk. flydende akaciehonning
75 g sigtet speltmel/grahamsmel
75 g  fuldkornsdurum/fuldkornsmel
ca. 450 g hvedemel
1  æg til pensling
Sesamfrø

Opløs gæren i det håndvarme vand, og bland alle de øvrige ingredienser deri. Hold igen med lidt hvedemel, og brug det kun, hvis dejen virker for vandet. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve cirka ½ time med lidt film over.

Dejen hæver godt op, og så er du sikker på, at du får nogle luftige burgerboller.

Dejen hæver godt op, og så er du sikker på, at du får nogle luftige burgerboller.

Derefter formes brødene, hvorefter de skal efterhæve i 45 minutter med et viskestykke over. Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.

Giv bollerne 10-15 minutter i ovnen ved 210 grader varmluft.

De færdigbagte boller med flotte sesamfrø. Sammen med disse, kan du ikke undgå at lave dig en utrolig lækker burger.

De færdigbagte boller med flotte sesamfrø. Sammen med disse, kan du ikke undgå at lave dig en utrolig lækker burger.

 

Som fyld kan du fx bruge:

1) Grøn pesto, skiveskåret mozarella, avokado, serranoskinke, ruccolasalat og rødløg.

2) Chorizo, spejlæg, hvidkål, løg, tomatskiver, aiöli.

3) Hk. oksekød, tomatsalsa, jalapeños, løg, agurk, tomat.

 

Hvad er dit yndlingsfyld i en burger? Er sikker på, der er mange, som godt kunne bruge nye forslag end de vanlige 😉

 

God fornøjelse!

– Laura

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det perfekte LCHF valnøddebrød