Hj. müsli - den klassiske

Laks, kylling og æg – med et twist

Lakseruller på en ny måde. Prøv dem!

Lakseruller på en ny måde. Prøv dem!

For hvad skal du lige gøre, når der kommer gæster, tiden er knap, men hvor du alligevel ønsker at tilberede en lækker omgang mad. Disse 3 opskrifter er ultra nemme, og det gode ved dem er, at de kan laves god tid i forvejen. På den måde får du mere tid til dine gæster. Samtidig ville disse 3 retter egne sig helt perfekt som en del af en “tapas” en fredag aften med et glas kold hvidvin on the side. Egentlig ville du også kunne tage dine fyldte æg, og lade dem blive en anderledes del af din brunch. Kyllingesalaten egner sig tosse godt til madpakken, og laksen. Ja, laks går jo altid 🙂

Opskrifterne er som følger:

 

Lakse/ruccolarør

1 pk. røget laks

Friskost

Hvidløg

Basilikum

Ruccola

Salt

Peber

Lav din egen smøreost ved at presse hvidløg i din friskost, og bland med frisk basilikum, salt og peber. Derefter tager du lakseskiverne, smører med din hjemmelavede smøreost, og ligger dejlig, grøn og frisk ruccola indeni. Du ruller nu din laks, og vupti! Rul dem gerne stramt. Så fremstår de bedre.

Fyldte æg

Hårdkogte æg

Creme fraiche

Purløg

Salt

Peber

Kog æggene. Skær dem i halve og pil blommerne ud. Disse røres med creme fraiche, purløg, salt og peber. Hviderne skylles, så alt blommen er væk derfra. Lad blandingen stå på køl 1 times tid. Derefter tager du en plasticpose, ligger fyldet deri, og klipper et meget lille hul i det ene hjørne. Hviderne ligges på et fad, og fyldet sprøjtes deri. Pynt med friskklippet purløg og kværnet sort peber.

Med inspiration fra Jane Faerbers "Djævleæg", blev disse fyldte æg lavet.

Med inspiration fra Jane Faerbers “Djævleæg”, blev disse fyldte æg lavet. Ønskes en mere LCHF-venlig version, skal du bruge en fuldfed creme fraiche, eller blande din alm. creme fraiche med pisket fløde.

 

Cremet kylling på romainesalat

Kyllingebryst

Creme fraiche

Sennep (stærk)

Revet peberrod

Citronsaft

Lidt hvid balsamicoeddike

Salt

Peber

Romainesalat/hjertesalat

Steg kyllingebrystet i olie og hvidløg. Når disse er afkølede, skæres de i mindre tern. Lav din dressing, og smag til med salt og peber. Bland kyllingen og dressingen, og lad din cremede kylling stå på køl 1 times tid, så smagene kan blandes. Inden servering skylles romainesalaten, og bladene rives fra hinanden. Anret din cremet kylling ovenpå salatbladene, og pynt med groft salt.

Cremet kylling på sprød salat. Amen altså, så englene synger!

Hvad er dine yndlingsretter, når du skal bikse en god tapas sammen? 🙂

God fornøjelse!

– Laura

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hj. müsli - den klassiske